A One Day Workshop on “How to Prepare and Succeeded in Civil Service Examinations”

Internal Quality Assurance Cell

and

Facilitating Centre for Civil Service Examinations

A One Day Workshop

on

“How to Prepare and Succeeded in

Civil Service Examinations”

IMG 20190926 102724

            The workshop was inaugurated by Dr Vijayabhaskar Reddy on 26.09.2019.While addressing the students he pointed out that the students who have aspirations to become IAS officers must work hard with utmost dedication and time consciousness. Sufficient preparation is essential for facing UPSC examinations successfully. Understanding the syllabus and time management are equally important for attaining success in any test. Development of Multifaceted personality must be given much importance during the course of study. The aspirants of IAS should concentrate on collecting information about current affairs from different sources including e-resources. Dr G Rajashekhar, Principal, delivered presidential speech. He insisted on the students to cultivate will power and develop self confidence to succeed in tough tasks. Doing any work with a good intention will certainly fetch us expected fruits. Failure in any attempt at any stage multiplies one’s capacity. So that, we should not strip away from any task, responsibility and competition even if we fail in our attempts to pursue anything we desired. Sri Siddaram G Mulaje executed the programme. About 163 students got benefited by this workshop. The schedule of the workshop is as follows:-

Session

No

Timing Duration Topic

Resource

person

0 9.30 am to 10.00 am 30 Minutes Inaugural Session -
I 10.00 am TO 11.30 am 90 Minutes Self Awareness- SWOT, Goal Setting, Self Profile Sri Vishnukumar
  11.30 to 11.45 am 15 Minutes Tea Break -
II 11.45 am to 1.15 pm 90 Minutes Current News Analysis- Reading News Papers & Other Sources of News, Making Notes, Exercise Dr Suraj Vasanth Yadalli
  01.15pm to 2.00 pm 45 Minutes Lunch Break -
III 2.00 pm to 3.30pm 90 Minutes Aptitude Training- basics of Numeracy & Logical Reasoning Mr Purushothama
  3.30pm to 3.45pm 15 Minutes Tea Break -
IV 3.45pm to 5.15pm 90 Minutes Decolonization of Indian Minds (To be conducted by an eminent speaker) Dr Vijaybhaskar Reddy
V 5.15pm to 5.45 pm 30 Minutes Closing Notes Sri K Pavan Kumar
VI 5.45pm to 6.15pm 30 Minutes Certificate Distribution & Feedback concluding Remarks (mentioning career path)  

IMG 20190926 103216

Contact Address

Veerashaiva College
Cantonment
Ballari

   
08392 - 242185 / 242183
    08392 - 242183
    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.